Egyedi bútor az Ön igényeihez igazítva!

Szívesen segítünk Önnek az egyedi bútor megtervezésében és igényeihez igazítva a legmegfelelőbb kialakításában, valamint a beépíthető berendezések kiválasztásában. Anyag mintáink széles választékából biztos megtalálja az Önnek legmegfelelőbbet, amelyből eltudjuk készíteni az Ön leendő egyedi bútorát mely lehet laminált bútorlap, Mdf lap, furnérozott bútorlap vagy természetes fa.

Az egyedi bútor készítéséhez minőségi anyagokat használunk fel, amely hosszú bútor élet tartamot biztosít az Ön számára. Kérésére az egyedi bútor gépi berendezéseit is beszerezzük, a helyszínre szállítjuk és beszereljük. A tervezés fázisában szak ismereteinkkel segítségünkkel, Önnel közösen megtervezzük álmai egyedi bútorát, hogy az szép esztétikus, praktikus és megfelelő legyen Önnek a minden napi használata során.

Az egyedi bútor gyártása során három fő szempontot kell figyelembe venni amit a felmérés alkalmával, és a szerződés megkötése előtt le kell pontosítani.

  • Korpusz (a szekrény test)
  • Ajtófront
  • Munkalap

Ez a három tényező fő meghatározója az egyedi bútor esztétikai kinézetének, melyet összhangba kell hozni a padló burkolatával a csempével és a fal színével. Figyelni kell továbbá az egyéb kiegészítő és díszítő elemek megfelelő kiválasztására ( fogantyúk, világítás, üveg és egyéb díszítők) melyek nagy mértékben befolyásolják a szép érzésünket .

Egyedi bútor korpusz anyagai:

A bútorok korpuszát (szekrény testet) több féle anyagból tudjuk gyártani. Költségkímélő megoldás szempontjából a leg elterjedtebb a laminált fa forgácslap amit 0.4 vagy 2mm ABS gépi élzárással látjuk el. Több gyártó által forgalmazott fa forgács lapot használunk fel a bútor gyártása során. (Kronospan, Egger, Falcó, Eurowood). A fa forgács lapokat a gyártók több száz szín és felület mintával forgalmazzák, amiből Ön kiválaszthatja a legmegfelelőbbet ami passzol az ízlés világához és álmai egyedi bútorának a megvalósításához.

Természetesen ettől el lehet térni, az egyedi bútor gyártása során és be lehet építeni értékesebb anyagokat mint pl. (furnérozott fa forgácslap, rétegelt lemez, tömör fa). Ezeknek az anyagoknak a felületét pácolással valamint lakkozással kezeljük, és úgy kerülnek beépítésre.

Egyedi bútor ajtófront anyagai:

Az ajtó front a bútornak az a felülete, melyet legkörültekintőbb figyelemmel kell megválasztani, mert ezt a felületet látjuk hosszú éveken keresztül, hiszen költséges lenne minden évben lecserélni ha éppen nem tetszik, mert nem volt jó a választásunk. Ki ki a maga ízlésének megfelelően tud választani mert választék az nagyon változatos és sokféle (fiatalos, rusztikus, high-tech) stb. vagy éppen ami a legjobban tetszik .

Itt megemlíthetünk pár alapanyagot amiből készítünk bútorokat:

Laminált fa forgács lap:

Ez egy sík felületet, amely a nagyon sok szín és mintázat választékkal hozzák forgalomba a gyártók. Magyarországon több gyártó termék skálája áll rendelkezésre, ez által több száz színből és mintából lehet választani.

Az ajtó frontnak leszabott bútor lapot körbezárjuk 2mm vastag ABS él záróval két oldalt lekerekítéssel, és ezáltal széppé tudjuk varázsolni konyha bútorunkat. Ezzel a megoldással nagyon szép konyha bútort lehet készíteni ami valamelyest költségkímélő is.

 

Konyhabútor laminált bútorlap ajtófronttal:

Konyhabutor laminalt butorlap ajtofronttal:

MDF fóliás ajtófrontok:

A konyha útor gyártása folyamán ezen ajtófront alkalmazásával nagyon sok féle stílusú bútort lehet készíteni. A Nettfront által gyártott ajtófront nagyon jó minőségű, változatos szín világgal és marás mintával rendelkezik, melyből gyönyörű konyhabútort tudunk készíteni.

Ezen ajtófrontok felülete nagyon változatos a sík felülettől kezdve különféle marás mintával képzik ki a felületet és ezt egy megfelelő technológiai eljárással bevonják fóliával. A kollekciót különböző Uni színek és fa mintázatok alkotják melyből bőséges a választék akár selyemfényű vagy magasfényű.

Konyhabútor magasfényű MDF fóliás ajtófronttal:

Konyhabutor magasfenyu MDF folias ajtofronttal:

MDF festett ajtófrontok:

Ezek az ajtófrontok alkalmazási területe nagyon szerteágazó, szinte bármilyen marás mintával és felülettel tudunk ezzel az eljárással bútorajtót készíteni. A végeredmény egy folyamatos szín, bármilyen szín ami létezik a szín skálán.

A felületet ízlés világunkhoz tudjuk igazítani amely lehet selyemfényű, magasfényű lakkozott, gyöngy ház metál hatású. Itt csak a képzelet szab határt. Talán előnyére válik, a többi ajtófronttal szemben, hogy ha keletkezik az ajtófronton valamilyen sérülés akkor alacsonyabb költséggel kijavítható.

Konyhabútor magasfényű MDF festett ajtófronttal:

Konyhabutor magasfenyű MDF festett ajtofronttal:

Tömör fa ajtófront:

A tömör fa ajtófront jellemzője, hogy egy keret szerkezetbe beépítünk egy betétet. A betét általában a fa fajtával megegyező  de változatosság  szempontjából lehet eltérő is. Ezen ajtófrontok alkalmazásának használatával nagyon változatossá tudjuk tenni a bútor készítését.

Különböző színű pácok és marás minták alkalmazásával nagyban tudjuk befolyásolni az egyedi bútor küllemét kinézetét. A tömör fa ajtófonttal készült bútorok ára valamivel magasabb az átlag egyedi bútor áraitól de a plusz költség megéri mert természetes fa hosszú ideig tart.

Konyhabútor bükk tömör fa ajtófronttal:

Konyhabutor bükk tomor fa ajtofronttal:

Furnérozott fa forgácslap:

Talán ez az anyag az amit egyedi bútor  gyártása során párosítani tudunk a természetes tömör fához. A felületét úgy alakították ki hogy a fa forgácslapot mind két oldalán furnér réteggel vonnak be egy különleges préselési eljárással. Az így kapott felület csiszolható pácolható és lakkozható.

Ajtófront készítéshez is kiválóan alkalmas körbezárva élléccel, vagy költség kímélés szempontjából a tömör fa ajtófronttal szerelt egyedi bútor látszó dó oldalait készítjük ezzel az eljárással és így ezzel a megoldással tudunk Önnek spórolni. A hazánkban az egyedi bútor gyártásra használt fa fajták mellé általában lehet furnért párosítani, így ezáltal elég széleskörű a felhasználási területe.

Nappali szobabútor furnérozott ajtófronttal:

Nappali szobabutor furnerozott ajtofronttal:

Alumínium ajtófront:

Még meg lehet említeni az alumínium keretes ajtófrontok alkalmazását amely egyre elterjedtebb a bútor gyártásban. A gyártások során különböző szélességű alumínium keretek ( Zobal, Forest, Nettfront ) vannak forgalomba, melyet színes üvegek széles választékával teszünk változatossá.

Önállóan is alkalmazható egy konyhabútor, nappali szekrény , gardróbszekrény vagy beépített szekrény gyártásánál, de egy-egy elem beszúrásával varázslatossá tudunk tenni egy konyhabútort vagy bármilyen egyedi bútort.

Konyhabútor Zobal alumínium keretes ajtófronttal:

Konyhabutor Zobal aluminium keretes ajtofronttal:

Konyhai munkalapok:

A konyha bútor munka pultok anyagai is többféle lehet. Szinte mindegyik bútor lap gyártó Cégnek eléggé sokféle munka pult választéka van. Ezek általában 28-38 mm vastagságban kerülnek legyártásra, úgy hogy a fa forgács lapot bevonják (magas nyomású préseléssel) egy nagy kopás és vízálló de korit lemezzel. A felület kiképzésük szerint sima és érdes, valamint magasfényű és matt kivitelben kerülnek forgalmazásra. Egyes gyártók már készítenek 50-60 mm vastagságban munka lapokat amely nagyon mutatós egy modern konyha bútoron.

Különböző fa fajtákat is használunk a konyha bútor munka pultja ként, csak akkor biztosítani kell a fa felület megfelelő védelmét különböző behatások ellen. A fa munka pultokat általában kemény fából készítjük s a megfelelő védelmét mély viaszolással vagy lakkozással  biztosítjuk, ha szükséges előtte az Önnek tetsző színre pácoljuk.

Még meg említhetjük itt a gránit és akril lapokat melynek szépsége és strapa bírása szempontjából felülmúlja a hagyományos munka pultokét, de drága ára miatt még nem annyira elterjedt a konyha bútor gyártása folyamán.

Vállasszon az alapanyagok közül és kérjen ingyenes árajánlatot!

Ahhoz, hogy ötleteiből, elképzeléseiből mielőbb elkészülhessen a valóságos bútor, segítünk tanácsainkkal. Önt arra kérjük, hogy válasszon a gyártók által forgalmazott alapanyagokból. Mi ezek ismeretében készítünk egy ingyenes árajánlatot és látványtervet. Ha közben változtatásokat szeretne eszközölni, akkor újratervezzük leendő bútorát, melyet egy 3D-s képen meg tud nézni.


Görgess a tetejére

Szeretné megtudni Ön is, mennyibe fog kerülni az új egyedi bútora?

Válasszon a katalógusokból az Önnek legjobban tetsző alapanyagok közül!

És

Kérjen ingyenes látványtervet és árajánlatot!

Kérem az ingyenes látványtervet és árajánlatot!
Gombok mutatása
Gombok elrejtése